Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 01. 2019. 21:06 >> 20:36

IZ GRČKO-RIMSKOG PERIODA

U delti Nila otkriveni antički vinski podrumi

Arheolozi su u području delte Nila u Egiptu pronašli vinske podrume iz grčko-rimskog perioda.

Egipatsko ministarstvo za antikvitete je danas saopštilo da su iskopavanja vršena u mjestu Tel Kom al-Trogi, što je područje koje je u antici bilo poznato po dobrim vinima. U skladištima nije pronađeno vino.

Navedeno je da su prostorije bile napravljene od opeke a da su se za kontrolu temperature koristili krečnjački blokovi.

Grčko-rimski period u Egiptu je počeo padom te zemlje pod vlast Aleksandra Makedonskog u 4. vijeku prije nove ere i trajao je do islamskog osvajanja u 7. vijeku nove ere.

Egipat se nada da će takva otkrića podstaći turizam, privrednu granu koja je pretrpjela veliku štetu u periodu od "Arapskog proljeća" 2011. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније