Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ B92, Objavila: R.P. ]

01. 03. 2019. 10:08 >> 09:36
1

KOLICA ZA MERLINA

Patak prohodao zahvaljujući savremenoj tehnologiji

Merlin je patak kojem je magija moderne tehnologije omogućila da hoda. Ptica je pronađena sa deformitetom nogu koji joj onemogućava mobilnost. "Goat and Anarchy", neprofitna organizacija iz Hamptona pomaže nesrećnim životinjama i umnogome uspjeva kada je izlečenje i zdravlje u pitanju.

Dobri ljudi su pomogli patku i napravili kolica u kojima može da se kreće, što je veoma važno prije svega iz kondicionih razloga, gdje se kreće i održava svoje zdravlje.

Merlin je brzo prihvatio kolica. Iako se dosta prilagođavao kretanju u njima, ipak je uspio. Rad sa Merlinom je inspirisao jedno društvo koje mu je napravilo kolica da se pozabavi radom na kolicima za kretanje pataka.

Oni sada već imaju novu mušteriju i raduje ih što mogu da pomognu. Kažu da je u njihovom poslu najbolje to što se stalno prilagođavaju novim situacijama i tako uvijek moraju da razmišljaju šta je najbolje i kako je nešto najbolje učiniti.

Sada Merlin trči na svojim kolicima i uživa u kretanju, zato što sa ovako dizajniranim kolicima samo za njega, može kretati slobodno, gdje god poželi, prenosi Pet face.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније