Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

05. 03. 2019. 08:40   >>  08:07

NOVA STRATEGIJA

Microsfot razvija Windows Lite

Microsoft radi na optimizovanoj verziji Windowsa namijenjenoj "dual-screen" uređajima, odnosno na usklađivanju korisničkog interfejsa sa tom vrstom ekrana.

Windows Lite, kako je interno nazvan, predstavlja redukovana verzija Windowsa koja je u početku bila prioritet za uređaje sa dvostrukim ekranom. 

Microsoft je postepeno stvarao novi Composable Shell (C-Shell) i Windows Core OS, modularnu verziju postojećeg Windows Shell-a koji danas pokreće mnoge djelove Windows 10. 

Djelovi ovog Windows Core OS-a sada pokreću hardver kao što je HoloLens 2 ili Microsoftov nadolazeći Surface Hub 2X. 

Windows Lite interfejs će biti sličan današnjem Windowsu, ali će biti više kombinacija onoga što Microsoft radi sa Surface Hub shell-om i ograničenom funkcionalnošću korisničkog interfejsa za Windows Phone Continuum. 

Još nije poznato kada će Microsoft predstaviti Windows Lite ili kako će na on kraju biti imenovan. Proizvođač softvera već godinama eksperimentiše sa ovim idejama, jer je gledao kako Chrome OS raste u školama u SAD-u. 

Microsoft će početkom maja održati svoju Build konferenciju u Sijetlu, što bi moglo da bude idealna prilika za početak otkrivanja djelova svoje Windows Lite strategije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније