Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

18. 04. 2019. 23:36 >> 23:34

VIDEO IGRE

Legendarni Game Boy slavi 30. rođendan

Nintendova ručna konzola Gejm Boj (Game Boy) ove godine proslavlja 30. rođendan.

 

Kompanija Nintendo je 21. aprila 1989. godine svojom ručnom konzolom Game Boy zauvijek promijenila svijet video igara. Siva "cigla" nije bila tehnički moćna, ali je pomogla u razvoju ideja za slične uređaje koje danas predstavljaju konzole poput Switcha.

Tri decenije kasnije Game Boy proslavlja 30. rođendan, a igračima je zabavu donosio brojnim igrama koje su se kupovale u obliku malih disketa.

Konzola je imala i brojne dodatke kao što su kablovi za povezivanje, punjive baterije, AC adapteri, uvećivaći ekrana, dodatno osvjetljenje te kamere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније