Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: F.R. [ Klix.ba ]

02. 05. 2019. 23:50 >> 23:44
1

OVE GODINE

"Huawei" će predstaviti 8K 5G televizor

Kompanija "Huawei" ove godine namjerava da predstavi 8K televizor, a izvori koji su upoznati s planovima te kompanije tvrde da će set uključivati 5G modem, koji će omogućiti striming sadržaja d bez potrebe za kablovskim modemom ili fiksnom linijom internet konekcije, a mogao bi služiti i kao ruter za druge uređaje u domu povezane s internetom.

Uparivanje brze 5G konekcije s 8K ekranom bi teoretski mogao biti način prevazilaženja poteškoća striminga "teškog" 8K sadržaja bez fiksne linije brze internet konekcije u domu.

Uz 8K rezoluciju, 5G konekcija bi omogućila i striming 360°  videa.

Huawei je postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, odmah iza Samsunga.

Ova godina je još uvijek rana faza za 8K sadržaj i 5G mrežu koja je dostupna samo na određenim lokacijama, a 8K sadržaj će još neko vrijeme biti raritet.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније