Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: P.R. [ B92/BUG ]

02. 07. 2019. 19:28   >>  19:28

PREDVIĐANJA

Novi Ajfon će imati "grbu" na leđima?

Bliži se septembar, mjesec kada "Apple" tradicionalno predstavlja nove modele "iPhone"-a, za koje analitičari predviđaju da će imati "grbu na leđima", odnosno dvostruko izbočenje sa spoljne strane, u kome će biti smještene tri kamere, odnosno dvije umjesto jedne kod XR modela.

Od ranije je poznata praksa da sljedeća generacija, godinu dana od predstavljanja, dobije oznaku "S", a da još godinu dana kasnije uslijedi lansiranje potpuno novog modela.

Međutim, to se u posljednje vrijeme ne odvija tako, pa je "Apple" od "iPhone"-a 6 do iPhonea 8 zadržao gotovo identičan spoljašnji izgled.

Slično sada, čini se, ponavlja i sa "X" generacijom.

Ako se ostvare predviđanja svih relevantnih analitičara i dojavljivača, poslije modela X i XS, ove godine bi trebalo da se pojave modeli XI (ili 11), koji će spolja izgledati skoro identično kao njegovi prethodnici.

Međutim, novi model će imati "grbu na leđima", odnosno dvostruko izbočenje sa spoljne strane, u kome će biti smještene tri kamere, odnosno dvije umjesto jedne kod XR modela.

To je potvrdio i poznati dojavljivač Slashleaks, koji je na svom Twitter profilu objavio 3D rendere sva tri očekivana ovegodišnja iPhonea, nasljednike modela XS, XS Max i XR.

Oni nose oznake XI, XI Max i XIR.

Iako se to na renderima baš najbolje i ne vidi, manja promjena dizajna mogla bi da zahvati zadnje staklo, koje bi na novim modelima trebalo da bude mutnije i nešto grublje na dodir.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније