Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Sputnjik, objavila B.B. ]

15. 07. 2019. 23:50   >>  23:51

NOVO U HUAVEJU

Operativni sistem Harmoni brži od Androida

Kineski gigant "Huavej" registrovao je novi operativni sistem koji se zove Harmoni i koji bi mogao da bude alternativa za Android.

Operativni sistem je registrovan u Zavodu za intelektualnu svojinu Evropske unije i nije prvi operativni sistem kompanije "Huavej". Ranije je kompanija već registrovala SO brand i HongMeng.

"Operativni sistem Harmoni za mobilne telefone mogao bi da bude spreman do kraja godine za kineske korisnike", kaže Ju Čengdong, izvršni direktor "Huaveja". Distribucija za druge zemlje svijeta mogla bi da počne u prvom kvartalu 2020. godine.

U "Huaveju" tvrde da je operativni sistem 60 odsto brži od Androida. Međutim, Android ostaje njegov prvi izbor za pametne telefone u slučaju da se sukob sa Vašingtonom riješi, kažu predstavnici "Huaveja".

Kineska kompanija je sredinom maja uvrštena na crnu listu Vlade Sjedinjenih Država, što joj ne dozvoljava da posluje sa američkim kompanijama. Sankcije zabranjuju tehnološkom gigantu da koristi proizvode kao što su Android i Vindouz, tako da je "Huavej" počeo da radi na internom operativnom sistemu za zamjenu Androida u svojim budućim uređajima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније