Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

26. 07. 2019. 23:14 >> 23:11

INDIJA

Meteorit veličine lopte pao u polje riže

Objekat za koji se vjeruje da je meteorit veličine fudbalske lopte pao je u polje riže na istoku Indije i uznemirio lokalne poljoprivrednike, saopštile su danas vlasti.

 

Očevici kažu da su pobjegli sa njive kada je smeđi objekat juče pao u području njihovog sela, poslije čega se podigao dim.

"Poljoprivrednici su radili u polju u trenutku kada je ova teška stijena pala sa neba uz veoma snažnu buku", izjavio je Širsat Kapil Ašok, okružni sudija u državi Bihar.

Seljani su se vratili kada se dim razišao i izvukli stijenu iz kratera dubine 1,5 metara, prenio je AFP.

"Utvrdili smo da ima veoma jako magnetno dejstvo, da svjetluca i teži oko 15 kilograma", rekao je Ašok.

Ovaj objekat analiziraće naučnici da bi provjerili da li je riječ o meteoritu.

Meteori su čestice prašine ili stijene koje obično sagorijevaju tokom prolaska kroz Zemljinu atmosferu, a oni koji padnu na površinu nazivaju se meteoriti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније