Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Yahoo ]

12. 09. 2013. 19:24 >> 19:31

TVRDI PROFESOR

"Putovanje kroz vrijeme, ali samo u budućnost"

Vremenske mašine su moguće, tvrdi profesor Brajan Koks koji je održao govor na ovu temu na Britanskom naučnom festivalu.

„Da li možemo da napravimo vremeplov? Odgovor je da“, izjavio je tom prilikom profesor Koks.

Međutim, postoji samo jedan mali problem – ukoliko napravite mašinu koja može da putuje kroz vrijeme, možete da putujete samo u budućnost.

Profesor je takođe napomenuo da bi istraživanja koja se sprovode u Cernu mogla da nam otkriju nove dimenzije.

On tvrdi da bi „putovali kroz vrijeme“ samo moramo da ubrzamo do brzina približnim brzini svjetlosti – kako se približavamo toj brzini, vrijeme se usporava, ali samo za tu osobu, sudeći po Ajnštajnovoj teoriji specijalnog relativiteta.

„Ukoliko idete dovoljno brzo, vaš sat radi usporeno u poređenju sa ljudima koji miruju. Kako se približavate brzini svjetlosti, vaš sat bi trebalo da radi toliko sporo da bi mogli da se vratite 10.000 godina u budućnost“, izjavio je profesor Koks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније