Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: Klix.ba, Objavila: M.M.Lj. ]

30. 09. 2019. 23:48   >>  23:50

NOVOST ZA KORISNIKE

Fejsbuk kreira virtuelni svijet

Kompanija Facebook radi na kreiranju virtuelnog svijeta pod nazivom Horizon (Horizont).

 

Konkretno, radi se o VR aplikaciji koja će biti mješavina društvenih mjesta gdje se korisnici mogu družiti i razgovarati kao i drugih mjesta na kojima će moći da igraju igre jedni protiv drugih.

Ljudi će biti prisutni u virtuelnom svijetu putem animiranog avatara. Aplikacija će biti dostupna za testiranje početkom 2020. godine, a tu privilegiju će imati mala grupa korisnika društvene mreže Fejsbuk.

Detalji o Horizonu i prvi snimak virtuelnog prostora prikazani su na Faejsbukovoj Oculus Connect 6 konferenciji developera. Rečeno je da će svi koji budu koristili Horizon moći  da pozivaju "ljudske vodiče" da im pomognu da se bolje upoznaju s virtuelnim okruženjem.

Vodiči neće biti "moderatori" koji će kontrolisati ponašanje.

Aplikacija će sadržavati alate koji će omogućiti ljudima da kontrolišu svoju interakciju s drugim korisnicima, a ponudiće i opciju da korisnici izgrade svoje vlastito okruženje u virtuelnom svijetu tako da će moći da dizajniraju svoje avatare.

Cijeli prostor je u animiranoj temi jer je namijenjen da se koristi uz Fejsbukov  Oculu Quest headset koji nema grafiku visoke rezolucije.

Svi oni koji su zainteresovani da učestvuju u ranoj testnoj fazi mogu se prijaviti.

Kreiranje virtuelnog svijeta će omogućiti Fejsbuku da ugasi Facebook Spaces i Oculu Rooms 25. oktobra.

Informacije o virtuelnom svijetu Horizon dolaze u vrijeme kada Samsung ukida podršku za VR tehnologiju. Galaxy Note 10 i Note 10 Plus nisu kompatibilni s Gear VR sistemom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније