Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Mina, Objavila: R.P. ]

17. 11. 2019. 23:24   >>  23:23

ELEKTRIČNA VOZILA

Volkswagen ulaže 60 milijardi u "struju"

Njemački Volkswagen investiraće 60 milijardi eura u električna vozila i hibride. Dugoročni plan obuhvata lansiranje 75 električnih i 60 hibridnih automobila do kraja 2029. godine.

VW planira da proda 26 miliona električnih vozila do kraja sledeće decenije, uz 6 miliona hibrida.

Od toga, 20 miliona će biti zasnovano na Modular Elevtric Drive Matrix (MEB) platformi, a preostalih 6 miliona na High Performance Platform (PPE).

Od najavljenih 60 milijardi investicija, 40 odsto je planirano za troškove vlasništva, fabrike, opremu, istraživanja i razvoj tokom navedenog perioda, a 33 milijarde su za električnu mobilnost.

VW je ovaj plan otkrio nekoliko nedelja nakon debija njegovog prvog potpuno električnog modela ID.3, čija će autonomija biti oko 550 kilometara.

Za dva dana će debitovati novi član ove porodice, krosover ID.4.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније