Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

18. 02. 2013. 12:57 >> 12:55

PS4

Za dva dana - Plejstejšn 4

"Soni" će 20. februara u Njujorku predstaviti "Plejstejšn 4". Iako se zvanične specifikacije još ne znaju, na internetu se projavila fotografija novog kontrolera.

 

Zaobljeniji i nešto deblji od standardnog bežičnog kontrolera za "Plejstejšn 3", novi upravljački uređaj razlikuje se od prethodnika po tome što na sredini ima "tačped", a iznad njega svjetleći plastični dio koji bi mogao da funkcioniše na sličan način kao što funkcionirše vrh "Sonijevog" kontrolera "Move".

To se slaže s prethodnim navodima da će "Soni" napustiti "DualShock 3" dizajn i okrenuti se unaprijeđenoj varijanti kontrole s detekcijom pokreta. "Tačped" bi pak trebalo da ima tehnologiju nalik onoj s "PlayStation Vite", a da će postojati i fizička tipka “share” preko koje bi se moglo automatski pristupiti društvenim mrežama tokom igranja.

Kad je riječ o ostalim detaljima, nagađa se da bi "PS 4" mogao da podržava  4K rezoluciju, da bi se slagao s novopredstavljenom linijom "Sonijevih" televizora i da će imati mogućnost da čitavu igru šalje korisnicima putem "strima", zahvaljujući novoj "klaud" tehnologiji koju je "Soni" stekao kad je kupio japansku tehnološku kompaniju "Gaikai" za 380 miliona američkih dolara.

Konzola, koja bi, prema nekim nagađanjima  trebalo da se zove  "Orbis"  imaće i 8 gigabajta sistemske memorije i 2,2 gigabajta videomemorije, dvojezgreni procesor AMD64 Bulldozer, grafički procesor AMD R10xx, 160 gigabajta tvrdog diska, Blu-ray reproduktor (iako se spekulisalo da će PS ostati bez fizičkog medija).

Nova generacija "Plejstejšna" trebalo bi da podržava Ultra HD, odnosno 4K rezoluciju, kojom bi "Soni" mogao da pokuša da progura tu tehnologiju u "meinstrim", otprilike onako kako je PS 3, sposoban za Full HD rezoluciju, etablirao Blu-Ray.

Ono što je loše je da četvorka vrlo vjerovatno neće podržavati igre za "Plejstejšn 3". Tu u priču ulazi "striming" - stare bi se igre vrtjele na nekom udaljenom serveru, a kompresovane bi se slale korisniku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније