Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavio: O.Z. ]

23. 02. 2020. 09:01   >>  09:00

RAZVOJ APLIKACIJE

Fejsbuk će korisnicima plaćati za njihov glas

Kompanija Fejsbuk (Facebook) želi da poboljša svoje algoritme za prepoznavanje glasa, a u tome traži pomoć korisnika koje će novčano nagraditi za uloženi trud.

Fejsbuk namjerava da plaća korisnicima za snimke glasa koji će se koristiti za "učenje" sistema koje koriste uređaji poput Fejsbuk Portal pametnih zvučnika i kamera, prenosi Klix.ba.

Tehnološki giganti poput Fejsbuk, Gugla (Googl) i Amazona su se našli u problemima prošle godine nakon što je otkriveno da su zaposleni i saradnici vršili transkripciju glasovnih snimaka korisnika. Sve je bilo anonimno, ali je ta praksa pokrenula pitanja o sigurnosti i privatnosti jer su zaposleni imali pristup potencijalno osjetljivim snimcima uključujući onima kada je pametni zvučnih slučajno aktiviran. Kako bi se izbjegli takvi problemi u budućnosti, Fejsbuk je odlučio da učini stvari potpuno transparentnim i da platiti korisnicima za određene isječke govora.

Novi program nazvan "Pronunciations" je dio "Facebook Viewpoints" aplikacije za istraživanje tržišta, koja nagrađuje korisnike koji pomognu kompaniji u testiranju i istraživanju.

Korisnici u SAD-u stariji od 18 godina koji imaju najmanje 75 prijatelja na Fejsbuku zadovoljavaju kriterije za učešće u programu. Od njih će se tražiti da izgovore riječi "Hey Portal" i ime jednog od svojih prijatelja. Za svaki snimak će korisnik dobiti 200 bodova, a kad skupi 1.000, dobija 5 dolara na svoj PayPal račun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније