Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

02. 07. 2020. 08:38 >> 08:35

BORBA PROTIV RASIZMA

"Lego" obustavlja reklame na društvenim mrežama

Danska kompanija "Lego" saopštila je danas da na 30 dana obustavlja reklamiranje na svim društvenim mrežama pridružujući se drugim velikim firmama u borbi protiv rasizma na društvenim mrežama.

"Želimo da imamo pozitivan uticaj na djecu i svijet koji će dobiti kao nasleđe. To znači pozitivni i inkluzivni uticaj na digitalno okruženje, u kojem nema mjesta za govor mržnje, diskriminaciju i dezinformaciju", izjavila je predstavnica marketinga kompanije "Lego" Julija Goldin.

"Lego" se početkom juna angažovao protiv rasizma i poklonio je četiri miliona dolara u borbi protiv ksenofobije i rasnog nasilja u svjetlu demonstrancija izazvanih poslije smrti Afroamerikanca Džordža Flojda krajem maja u Mineapolisu.

Bojkot reklama pokrenulo je više od 400 preduzeća među kojima Adidas, Koka-kola (Coca-Cola), Levis i Starbaks (Starbucks).

Te kompanije odlučile su da bojkotuje društvene mreže koje zarađuju na njihovim reklama, kako bi blokirale i zabranile sadržaje koji podstiču mržnju, rasizam i nasilje.

Već je reagovala uprava Fejsbuka, koja je nedavno odlučila da pooštri nadzor sadržaja, tako što će zabraniti poruke mržnje u reklamama, a predviđa da doda upozorenja na poruke koje bude ocijenila kao problematične.

Sličnu mjeru je preduzeo i Tviter koji maskira ili stavlja upozorenja na problematične poruke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније