Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

03. 07. 2020. 23:50 >> 23:46

IZUM NASA-E

Ogrlica sprečava da dodirujemo lice prljavim rukama

Održavanje lične higijene odavno nije bilo bitnije. Iako stručnjaci svakodnevno upozoravaju na redovno pranje ruku, na dezinfikovanja površina oko nas, upozoravaju nas i da ne smijemo dirati lice prljavim rukama.

Međutim, često na navedene preporuke zaboravimo. S ovim NASA-inim izumom, diranje lica prljavim rukama nam se više ne bi trebalo dešavati.

Nesvjesno, često dodirujemo lice prljavim rukama, što je posebno opasno u periodu pandemije koronavirusa. Zbog toga, Nasa je objavila instrukcije za kreiranje 3D printane ogrlice, nazvane “Pulse”.

Svaka osoba koja ima pristup 3D printeru, i ostalim potrebnim materijalima, a čiji spisak možete pronaći na internetu, moći će napraviti ovu “preventivnu” ogrlicu.

Zamišljena kao pomoćno sredstvo, ogrlica “Pulse” osmišljena je s ciljem minimiziranja širenja koronavirusa. Ogrlica će zavibrirati svaki put kada krenete rukama prema licu, te vas podsjetiti da odustanete od tog nauma. A što ruke budu bliže licu, to će vibracije biti jače.

Ipak, naglašava se da “Pulse” ni na koji način ne predstavlja zamjenu za maske i drugu zaštitnu opremu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније