Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavila: M.M. ]

06. 07. 2020. 23:54 >> 23:50

GOOGLE "NA DIJETI"

Baterija na laptopu trajaće dva sata duže

Google Chrome i dalje ima lošu reputaciju kada se pokrene priča o tome koliko RAM memorije "jede", posebno ako se koristi za otvaranje više tabova odjednom. Izgleda da uskoro "kreće na dijetu".

 

Međutim, čini se da su spremni to da nadoknade.

The Windows Club prenosi da eksperimentalna funkcija u Chrome 86 smanjuje potrošnju RAM memorije isključivanjem nepotrebnih JavaScript elemenata kada se neki tab ne koristi.

Na testu gdje je 36 tabova bilo otvoreno, Google je uspio da uštedi dva sata trajanja baterije uz pomoć ove eksperimentalne funkcije.

Ovo je dostupno samo kao "flag" u ranim verzijama Chrome verzije 86, piše TWC, ali će kad-tad biti dostupan za sve desktop i mobilne verzije pregledača.

Koliko veliki uticaj ima Google Chrome kada je dužina trajanja baterije u pitanju, najbolje govori podatak da mnoge kompanije reklamiraju svoje laptopove baš na osnovu toga koliko im baterija traje pri korišćenju Google Chrome pregledača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније