Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

20. 02. 2013. 10:36 >> 10:31

2012 DA14

Asteroid sljedeći put blizu Zemlje 2046.

Od dvije stotine asteroida koji lete u Sunčevom sistemu najveću opasnost za Zemlju predstavlja Apofis, ali ne pri najskorijem susretu 2029., već 2036. godine.

"Ali do tada ćemo već nešto smisliti", izjavio je zamjenik direktora Pulkovske astronomske opservatorije Aleksandar Devjatkin.

Zemljina gravitacija je natjerala asteroid 2012 DA14 da promijeni svoju orbitu. Prije se nalazila van orbite okretanja Zemlje oko Sunca, a poslije približavanja na minimalnoj razdaljini od 27.700 km, ušla je u taj krug, rekao je Devjatkin.

Asteroid 2012 DA14 će ponovo proći pored Zemlje 2046. godine. Od dvije stotine asteroida koji lete u Sunčevom sistemu najveću opasnost za Zemlju predstavlja Apofis, ali ne pri najskorijem susretu 2029, već 2036. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније