Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

03. 11. 2020. 20:36   >>  20:36

ŽELE IZBEĆI EMERIČKE SANKCIJE

Huawei namjerava da proizvodi vlastite čipove

Čini se da je kompaniji Huawei dosta svega pa teda zbog toga namjerava da proizvodi vlastite čipove kako bi izbjegla američke sankcije.

Sankcije sprječavaju Huawei da kupuje američku tehnologiju i to kineskom gigantu predstavlja veliki problem.

Prema novom planu, Huawei namjerava da izgradi vlastito postrojenje za proizvodnju čipova. Ono će se nalaziti u Šangaju u Kini, a nakon što počne s radom, kompanija neće više zavisiti od američke opreme.

Huawei nije ekspert za izgradnju fabrika namijenjenih proizvodnji čipova, ali je rješenje pronašao u partneru pod nazivom Shanghai IC R&D Center.

Fabrika će u početku proizvoditi 45nm čipove nižeg ranga, a potom naprednije 28nm čipove krajem 2021. godine. Nakon toga, 20nm čipovi za 5G tehnologiju bit će dostupni krajem 2022. godine.

Kraj tehnološkog rata između SAD-a i Kine se još uvijek ne nazire.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније