Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

21. 02. 2013. 12:13   >>  12:11

PLEJSTEJŠN 4

Soni predstavio PS 4

"Soni" u Njujorku predstavio igračku konzolu "Plejstejšn 4", osam godina nakon što je svijet prvi put vidio PS 3. Prisutni, doduše, nijesu vidjeli kako PS 4 izgleda.



Kao dodaci koji će omogućiti "igranje budućnosti" predstavljeni su - kontroler osjetljiv na dodir i opcija "podijeli", koja upućuje na to da se Soni" koncentrisao na "striming" igara i društvenu interakciju. Osim toga, najavljeno je partnerstvo s tvorcem igara "Blizzardom".

Novi PS ima x86 procesor, "veoma razvijen" grafički procesor sa čak 8 GB memorije i "hard drajv" čije specifikacije nijesu podijeljene s javnošću. Uređaj fizički nije pokazan na pres konferenciji, a tome je razlog što sastav još nije u potpunosti završen.

Novi kontroler izgleda vrlo slično prethodniku, ali na vrhu ima "tačped", traku pomoću koje se identifkuju igrači i opciju "podijeli" koja igračima omogućava da snime svoju igru i podijele je unutar Sonijeve igračke mreže ili popularnih igračkih veb stranica. 

Konzola ima opcije pauziranja i nastavka igre, a iz "Sonija" su najavili i da će PS 4 biti "neprimjetno integrisan" na tablete i pametne telefone putem aplikacija preko kojih ćete moći tražiti igrice i družiti se s protivnicima.

I dok vjerovatno neće biti kompatibilan sa starim igricama, iz "Sonija" su najavili da će se njima moći pristupiti putem "striminga".

Osim toga, u "Plejstejšn storu" trebalo bi da bude dostupan puni "striming" nekih novih igara besplatno (vjerovatno uz vremensko ograničenje). Ono što ste isprobali moći ćete preporučiti prijateljima. 

Predstavljene su i brojne nove igre, a još uvijek nije spomenut iznos koji će biti potrebno izdvojiti  ako u svom domu želite ovu "zabavu budućnosti", niti tačan datum izlaska na tržište.(Time)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније