Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Mina biznis ]

14. 02. 2021. 08:55 >> 08:58
2

ZBOG GREŠKE

Mercedes povlači 1,3 miliona vozila

Više od 1,3 miliona vozila Mercedes Benz biće povučeno, jer sistem za pozive u hitnim slučajevima zbog greške u softveru može poslati pogrešnu lokaciju poslije nesreće.

Proizvođač automobila je donio tu odluku poslije nesreće koja se dogodila u Evropi kada je automatski sistem poslao pogrešnu lokaciju vozila, prenosi SEEbiz.

Tokom istrage koja je počela u oktobru 2019. godine, otkriveno je još sličnih slučajeva, ali prema riječima portparola kompanije, nijedan u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Mercedes će povući veliki broj vozila od 2016. do ove godine, uključujući i klase CLA, GLA, GLE, GLS, SLC, A, GT, C, E, S, CLS, SL, B, GLB, GLC i G.

Kompanija Daimler je najavila da će povući i automobile Metris 2016-2020 i Sprinter 2019-2020.

Mercedes-Benz je objavio da će obavijestiti pogođene vlasnike i ažurirati softverske sisteme bez naknade.

Očekuje se da će povlačenje automobila početi 6. aprila.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније