Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

16. 04. 2021. 06:43   >>  06:43

ODLUKA PREDSJEDNIKA

Rusija povećala plate kosmonautima

Plata potencijalnih kosmonauta nakon povećanja dostići će u prosjeku oko 300.000 rubalja (3.935 dolara) mjesečno, a iskusnih kosmonauta više od 500.000 rubalja (6.558 dolara), izjavio je prvi zamjenik generalnog direktora za ekonomiju i finansije Roskosmosa Maksim Ovčinjikov.


"(Ruski) predsjednik je najavio značajno povećanje plata. Ovo se posebno odnosi na kandidate za kosmonaute: njihova plata biće veća za 70 odsto - nešto manje od 300.000 rubalja mjesečno. Oni koji su letjeli imaće povećanje od 50 odsto na nešto više od 500.000 rubalja u prosjeku", rekao je Ovčinjnikov, prenio je TASS.

Prema riječima prvog zamjenika generalnog direktora Roskosmosa, danas su plate astronauta iz Sjedinjenih Američkih Država ili Evrope gotovo dvostruko veće od zarada njihovih ruskih kolega.

Konkretno, astronauti NASE primaju u prosjeku oko 8.000 - 9.000 američkih dolara, a astronauti Evropske svemirske agencije 7.000 - 8.000 američkih dolara, rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније