Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

23. 02. 2013. 10:04 >> 09:59

PRVI PUT

Ajfon 5 zbacio sa trona Samsung

"Epl ajfon 5" (Apple iPhone 5) -najprodavaniji je mobilni telefon u posljednjem kvartalu 2012. godine, čime je sa trona pomjerio "Samsung galaksi Es 3" (Samsung Galaxy S3).

 

 

 

Prema najnovijim podacima portala  "Stratedži Analitiks", kvalitetan ekran na dodir, globalna distribucija i velikodušni tarifni paketi operatora doveli su "Ajfon 5" na prvo mjesto, prvi put. 

Tokom posljednjeg kvartala isporučeno je 27,4 miliona "Ajfon 5" telefona širom svijeta, a ovaj telefon čini i 13 odsto kompletne, globalne isporuke pametnih telefona. 

Pored toga, "Epl" je isporučio i 17,4 miliona "Ajfon 4 Es" modela, koji čini osam odsto globalnog udjela pametnih telefona. 

"Samsung Galaksi Es 3" je zauzeo treće mjesto sa 15,4 miliona prodatih komada, što je činilo sedam odsto tržišnog udjela. 

 



Taj telefon odavno je postao popularan kod korisnika i operatora širom Sjeverne Amerike, Evrope i Azije, ali je globalna potražnja za tim uređajem doživjela kulminaciju, zbog čega se "Samsung", ako je suditi po glasnima, uskoro sprema na predstavljanje "Galaksi Es 4" modela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније