Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

19. 08. 2021. 07:50 >> 07:50

"BOSTON DINAMIKS"

Roboti savršeno izveli parkur akrobacije

Kompanija "Boston Dinamiks" ponovo je uspjela da impresionira dostignućima svojih robora. Ovog puta robot pod nazivom Atlas, izvode parkur akrobacije.

Iz kompanije tvrde da se radi o novom nivou i značajnom dostignuću kada je riječ o učenju robota ljudskom ponašanju uključujući usavršavanje na poligonu s peprekama.

"Atlas roboti su prvi put savladali kompleksan poligon s preprekama i to gotovo savršeno", saopšteno je iz kompanije.

Među akrobacijama koje su roboti demonstrirali jeste simultani okret unazad u zraku s drvenih blokova, nakon čega su se "dočekali" na noge.

Projekt Atlas postoji više od deset godina, te je nailazio na brojne poteškoće, ali konstantno napreduje.

Parkur je veoma zahtjevan, jer zahtijeva visok nivo fizičkog i mentalnog procesuiranja, te neke ključne faktore koje ljudi obavljaju podsvjesno poput prebacivanja ravnoteže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније