Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

B.Č.J. [ N1 ]

27. 10. 2021. 13:58   >>  13:59

ZBOG DUGOTRAJNE TUŽBE

Tviter izgubio više od pola milijarde dolara u tri mjeseca

Kompanija Tviter izgubila je više od pola milijarde dolara u tri mjeseca do septembra nakon što je platila 809,5 miliona dolara za rješavanje dugotrajne tužbe.

Kompanija Tviter izgubila je više od pola milijarde dolara u tri mjeseca do septembra nakon što je platila 809,5 miliona dolara za rješavanje dugotrajne tužbe.


Gigant društvenih medija optužen je da je doveo investitore u zabludu zbog angažmana korisnika 2015. godine, piše BBC.

Međutim, uprkos ovoj jednokratnoj naknadi, njen kvartalni prihod je porastao za 37% jer je uspio da se oslobodi uticaja Eplovih promjena privatnosti koje su pogodile rivale kao što su Snep i Fejsbuk. Ovo je dovelo do povećanja dionica Tvitera za 3%. U septembru je Tviter pristao da riješi grupnu tužbu sa svojim akcionarima iz 2016. godine.

Tužba je tvrdila da je Tviter doveo investitore u zabludu o tome koliko je korisnika aktivno na platformi svakog mjeseca, kao i koliko često su pregledavali vremensku liniju Tvitera.

Kompanija je negirala bilo kakvu nepravdu, ali je pristala da koristi gotovinu na raspolaganju za namirenje potraživanja, navodeći da će to naštetiti njenom rezultatu ovog kvartala. Tako je i bilo, jer je gigant društvenih medija prijavio neto gubitak od 537 miliona dolara u trećem kvartalu.

Ipak, bilo je nekih sjajnih trenutaka za kompaniju sa sjedištem u San Francisku.

Za razliku od svog rivala Snepa, čije su akcije prošle sedmice pale za 25%, Tviter je bio relativno izolovan od Eplovih promjena privatnosti.

Ostvario je 1,14 milijardi dolara prihoda od oglašavanja tokom kvartala, označivši uticaj "skromnim" jer se većina njegovih oglašivača ne oslanja na visoko ciljane oglase.

Glavni finansijski direktor Ned Segal rekao je, u konferencijskom pozivu s analitičarima, da platforma proširuje svoje ciljano oglašavanje, kao što je uvođenje tema koje korisnici mogu pratiti na Tviteru.

Eplova ažuriranja privatnosti široko su uvedena u junu i onemogućavaju digitalnim oglašivačima da prate korisnike Ajfona bez njihovog pristanka.

Fejsbuk je signalizirao da oni uzrokuju "spremnost" kompaniji kada je objavila svoju zaradu ranije ove sedmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније