Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ hrt.hr ]

26. 01. 2022. 07:01   >>  07:03 1

NALIK NA MLAD MJESEC

Iznad Hrvatske izgorio meteor

Hrvatski astronomski savez saopštio je da je sinoć iznad Hrvatske izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca, a od njega prema preliminarnim rezultatima, nije ostalo ništa jer je u potpunosti sagorio u atmosferi sjeverozapadno od Zadra.

“S obzirom na brojne dojave i upite građana, želimo saopštiti da je večeras iznad Hrvatske oko 18 sati izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca magnitude oko -7 koji se kretao brzinom od oko 22 kilometra u sekundi”, navodi se u saopštenju.

Meteor su zabilježile kamere Hrvatske, odnosno Globalne meteorske mreže i od njega prema preliminarnim rezultatima nije ostalo ništa, nego je u potpunosti sagorio u atmosferi sjeverozapadno od Zadra.

Objekt, kako se navodi, ne pripada nijednom poznatom meteorskom roju, a došao je iz asteroidnog pojasa između Marsa i Jupitera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније