Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

24. 02. 2013. 22:25 >> 23:27
4

NOVI NADZORNI SISTEM

VIDEO: Bespilotne letjelice snimaće sve na zemlji

Dok koristimo internet ili držimo mobilni telefon u džepu, neko uvijek zna gdje smo. Uvijek možemo biti locirani i u svakom momentu se može vidjeti šta radimo i kako provodimo vrijeme.

Sjedinjene Američke Države su krajem januara predstavile svoj nadzorni sistem budućnosti, nazvan „Argus“, koji će biti postavljen na bespilotne letjelice.

Projekat je vrijedan 18,5 miliona dolara, a razvija se radi nadgledanja sa neba svega mogućeg na zemlji. Sistem će koristiti 368 kamera, koje su u stanju da pokriju područje od 64,8 kvadratnih kilometara.

Zbog globalne recesije, američka vojska želi da inovativnom tehnologijom prođu što jeftinije, a ipak da imaju novi nadzorni sistem.

„Argus“ je opremljen senzorima nove generacije, koji se mogu naći i na tržištu pametnih mobilnih uređaja, te su samim tim vrlo jeftini. Veliki broj tih čipova, u kombinaciji sa naprednom optikom, omogućava praćenje velikog broja zadatih meta istovremeno.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније