Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

25. 02. 2013. 12:48   >>  12:44 2

99942 Apophis

Moguć udar asteroida 2068.godine?

Prema najnovijim informacijama koje stižu iz NASA-e, "asteroid Sudnjeg dana", zvanično nazvan "99942 Apophis", mogao bi da udari u našu planetu 2068. godine.

 



Ovaj asteroid, koji u promjeru ima 325 metara i koji je "blizu" Zemlje posljednji put prošao u januaru, neće predstavljati opasnost za nas u svojim idućim bliskim prolascima 2029. godine i 2036. godine, ali  bi se mogao sudariti sa Zemljom 2068. godine, iako su šanse za to otprilike 2,3 naprema milion, prenosi agencija "Ria njuz" (Ria News).

Otkad je otkriven 2004. godine, ovaj je asteroid pod budnim okom naučnika, a prvobitno se mislilo da postoji mogućnost da će u Zemlju udariti već 2029. godine.

Ta je mogućnost isključena  poslije pomnih mjerenja nakon proučavanja teleskopskih slika, ali u godinama nakon toga nemoguće je sa sigurnošću utvrditi da do udara neće doći.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније