Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

02. 03. 2013. 11:22   >>  11:17

TEHNIČKI PROBLEM

Berlinski aerodrom non-stop osvijetljen

Na gradilištu nove berlinske vazdušne luke Brandenburg, terminali su neprestano raskošno osvijetljeni, ali ne zato da bi se ubrzala gradnja, već zato što svjetla niko ne može da ugasi.


 

"To je zato što još nijesmo dovoljno napredovali s našim rasvjetnim sastavom do te mjere da ga možemo kontrolisati, rekao je Horst Aman, tehnički direktor vazdušne luke. 

Vazdušna luka "Berlin Brandenburg", koja će biti poznata i kao vazdušna luka "Vili Brand", trebalo je da zamijeni stare berlinske aerodrome "Tegel" i "Šenefeld" još u oktobru 2011. Gradnja je počela u septembru 2005. 

Međutim, čitav katalog tehničkih problema, arhitektonskih greški i problema sa sigurnosnom opremom, rezultirali su time da je otvaranje već dva puta odgođeno. Više se niko od nadležnih ne usuđuje da objavi kada će aerodrom biti završen kako ne bi opet morali da objašnjavaju javnosti što je pošlo po zlu. 

Cijena projekta s prvobitne procjene od dvije milijarde eura skočila  je na 4,3 milijarde. Jednom kada bude otvoren, aerodrom će moći da prihvati 27 miliona putnika godišne.(Špigl)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније