Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

05. 03. 2013. 20:45   >>  07. 03. 2013. 09:43

ŽENEVA

VIDEO FOTO: Predstavljen novi Lamborgini Veneno

Na Sajmu u Ženevi, Lamborgini predstavio hiperautomobil Veneno, najbrži do sada iz kreacije italijanskog proizvođača.

Italijanski proizvođač automobila Lamborgini proslavio je 50. rođendan u stilu, predstavivši svoj najnoviji model, Veneno, što na španskom znači „otrov“.

Veneno predstavlja najbrži automobil koji je ikada proizveden u fabrici ovog proizvođača, a ime je dobio po jednom od najpoznatijih borbenih bikova.

Iz Lamborginija su saopštili da im je aerodinamika bila primarna kada su dizajnirali, pa potom napravili ovaj model, zbog čeka sličnost sa čuvenim „betmobilom“ odmah upada u oči.

Lamborgini Veneno pogoni poznati 6.5 litarski atmosferski V12 koji je za potrebe ovog jedinstevnog modela pojačan, tako da umjesto 700 proizvodi 750 ks.

Pogonska jedinica, povezana sa sedmostepenim robotizovanim manuelnim mjenjačem, u stanju je da pogura Veneno do maksimalnih 355 km/h, dok automobil od 0 do 100 km/h stiže za 2,8 s.

Lamborgini planira proizvodnju svega tri primjerka od kojih će svaki koštati oko 3 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније