Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

08. 03. 2013. 11:50 >> 11:42

ZVANIČNO

Šta donosi novi Fejsbukov "NewsFeed"

Fejsbuk na konferenciju u Menlo Parku najavio potpuno redizajnirani "News Feed" koji interfejs pretvara u nešto potpuno drugačije od onoga na šta su korisnici navikli do sada.

 

 

Novi elementi uzimaju ono najbolje od dizajna s mobilnih uređaja: uvećan prikaz fotografija, filtriranje i mnoge druge stvari. To nije sve vezano uz novi dizajn, koji bi na kraju trebalo da obuhvati sve platforme i uređaje. Očekuje se da će na kraju na red doći i nove mobilne varijante. 

Filtriranje je posebno naglašen aspekt nove inkarnacije ove društvene mreže, a korisnicima bi trebalo da omogući biranje sadržaja koji oni žele da vide (muzika, fotografije, svi prijatelji...), a mjesta za oglase biće još više.

Tvorac Fejsbukla Mark Zakerberg, ovu promjenu je htio “zbog toga da iskustvo bude što je moguće bliže čitanju personalizovanog časopisa.

"News Feed je jedan od najvažnijih servisa koji smo izgradili. On uzima sve stvari koje vaši prijatelji rade i stavlja ih na jedno mjesto", rekao je izvršni direktor Fejsbuka na početku otvaranja skupa. 

"News Feed" do sada se uglavnom sastojao od teksta. Ali, prema riječima Zakerberga, "danas svi imamo kamere u svojim džepovima", pa u novom redizajnu više od 50 odsto sadržaja na "New Feedu" zauzimaju fotografije i vizuelni sadržaji. Uostalom, Zakerberg je to i naglasio rekavši da novi "News Feed" postaje primarno usmjeren prema "vizuelnim sadržajima". 

Foto albumi i članci koji se pojavljuju su takođe doživjeli izmjene. Slike, naslovi i dajdžesti su sada mnogo veći nego što su bili. Osim toga, možemo očekivati više sadržaja od aplikacija tzv. "trećih strana". Sada kada objavite fotografiju na Pinterestu, ona će se objaviti i na vašem "feedu"

Na vrhu desne strane "News Feed-a" smješteni su tabovi koji vam omogućavaju da odredite kako želite da gledate svoj "feed". Npr. moći ćete da vidite "sve" postove od "svih" vaših prijatelja i to hronološkim redom (ako zaista to želite).

Ali, moći ćete i da odlučite šta želite da vam bude prikazano.

Jedna od najvećih izmjena tiče se muzike. "Fejsbuk" vam sada omogućava da vidite šta vaši prijatelji slušaju i tako vas informišu o vašim omiljenim izvođačima. 

Svi oni koji su pretplaćeni na nekog autora ili na "feedove" sa vijestima (news), sada će dobiti mogućnost da vide sva ažuriranja na jednom mjestu.

Novi tabovi na vrhu desne strane "News Feeda su": all friends, most recent, close friends, music, photos, games, following i more.

Uz pomoć filtera korisnici će moći da odaberu da im se prikazuje samo jedna vrsta sadržaja prema vlastitom izboru, poput fotografija, igara ili muzike. (B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније