Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

08. 03. 2013. 15:37 >> 15:29

ČUDNO

VIDEO: Šta se događa sa Suncem?

NASA-ini naučnici tvrde da bi ova godina trebalo da bude vrhunac 11-godišnjeg ciklusa solarne aktivnosti, ali su iznenađeni aktivnošću koja je niža od očekivane. Broj sunčevih pjega je daleko manji, a solarne baklje nijesu toliko učestale.



Na slici Sunčeve strane koja je okrenuta prema Zemlji, snimljenoj 28. februara, vidi se tek nekoliko sunčevih pjega, a uobičajeno je da na spomenutom vrhuncu aktivnosti ta strana bude puno aktivnija. 

Međutim, Din Pesnel iz centra za svemirske letove "Godard", tvrdi da je ovo zatišje i da vrhunac aktivnosti tek dolazi.

Smatra da ovo jeste solarni maksimum, ali da je riječ o netipičnom ponašanju Sunca i da je uobičajeno da solarna aktivnost varira u ciklusu. 



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније