Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

24. 07. 2014. 10:45 >> 10:45

NOVI SERVIS

Počeo "Google Street View" za Srbiju

Od danas možete virtuelno prošetati ulicama Beograda, Niša i Novog Sada zahvaljujući "Google Street View" servisu koji je stigao u Srbiju, javlja B92.

 Google je 10. jula najavio skori početak rada servisa "Google Street View" u Srbiji a danas je taj servis i zvanično dostupan svima. "Google Street View" servis omogućava korisnicima virtuelne šetnje ulicama gradova Srbije i pomaže u lakšem snalaženju. 

Tom aplikacijom pokriveni su Beograd, Niš i Novi Sad a predstavnici "Google"-a su ranije najavili da će za tri do četiri mjeseca specijalni automobili te kompanije obići blizu 70 gradova i sela u Srbiji da bi snimili lokacije i tako ih učinili dostupnim na "Street View "servisu za pregledanje na računarima, tabletima, smartfonima... 

Zahvaljujući novom servisu korisnici mogu virtuelno da se kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabilježenih iz perspektive posmatrača. "Street View" je dostupan i u okviru "Google Earth"-a aplikacije i na "Google" mapama za mobilne uređaje. 

Svi oni koji budu smatrali da im je narušena privatnost klikom na dugme „prijavi problem“ u donjem lijevom uglu slike mogu da zatraže da fotografija budu zamagljene. 


Kako je Google na svojoj zvanično strani www.google.rs/streetview/privacy naveo, korisnici mogu da zatraže dodatno zamućenje fotografije i da pored zamućivanja lica i registarskih tablica, zatraže zamućivanje cijelog automobila, kuće i slično. 

Takođe mogu da traže uklanjanje slike koje karakterišu neprikladan sadržaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније