Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

25. 07. 2014. 10:56 >> 10:57

AMAZON

Kralj u oblasti softvera

Amazon po mnogo čemu ima impresivne brojke svog poslovanja, pa tako i njegov cloud nije izuzetak.

Cloud je servis koji je pokrenut 2006. godine, a koriste ga sve velike kompanije.

Ove godine, prihodi Amazonovog cloud servisa iznosiće pet milijardi dolara, odnosno čak 58 odsto više nego prošle godine kada su prihodi iznosili 3,1 milijardu.

Analize pokazuju da će prihodi i dalje rasti i da će dostići čak 6,7 milijardi dolara u sljedećoj godini, što pokazuje nevjerovatno brz rast ovog servisa.

Činjenica jeste da je rast Amazonovog clouda nevjerovatan, pogotovo kada se uporedi sa ostalim gigantima.

Ovaj biznis Amazona nakon milijardu dolara prihoda rastao je brže nego što je to bio slučaj kod Microsofta, Oraclea ili Salesforcea. 

S 1,25 milijardi dolara tromjesečnih prihoda, Amazon je postao četvrta najveća server kompanija, prateći tako Del, IBM i Hewlett-Packard koji su prodali oko 2 milijarde, 2,2 milijarde i 2,9 milijardi vrijednog hardvera za server po kvartalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније