Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

13. 08. 2014. 19:16 >> 19:16

MAJKOSOFT

Uskoro „nokija“ za 19 eura

Američki gigant „Majkrosoft“ otkrio je da će nov i jeftin mobilni telefon marke „nokija“, namijenjen zemljama u razvoju, izaći iz fabrike u septembru ove godine.

Telefon koji će koštati 19 eura je model „nokija 130“, a imaće ekran od 1,8 inča, video i MP3 plejer i baterijsku lampu, navodi se u saopštenju „Majkrosofta“.

Novi telefon namijenjen je tržištu u Kini, Indiji, Pakistanu, Indoneziji, Nigeriji, Egiptu, Vijetnamu i Filipinima, moći će da se kupi u dvije verzije – za jednu ili dvije kartice.

Prema navodima predstavnika kompanije, „Majkrosoft“ godišnje proizvede 300 miliona mobilnih telefona s cijenom manjom od 35 dolara (26 eura), a potražnja za takvim aparatima sve je veća.

„Majkrosoft“ je prošle godine kupio finsku firmu mobilnih telefona. Platio je 3,79 milijardi eura za "Nokia Devices & Services Bussiness" i 1,65 milijardi za sve patente te kompanije, čime je postao vlasnik „Nokije“.

Novi izvršni direktor „Majkrosofta“ Satja Nadela izjavio je prije mjesec dana da će u „Nokiji“, u okviru restrukturiranja korporacije, biti ukinuto 12.500 radnih mjesta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније