Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

21. 08. 2014. 12:45   >>  12:45

SUPER-SPORTSKI

Ferari iz mašte

Izgled super-sportskih automobila mijenjao se kroz istoriju, ali ono što je zajedničko za sve epohe jeste avangardni dizajn tih modela. Šta nam u tom pogledu donosi budućnost i kakvi će biti superautomobili koji će se kretati putevima u vremenima koja dolaze?

Odgovor na ovo pitanje pokušao je da da nezavisni dizajner Adriano Raeli koji je kreirao virtuelnog nasljednika Ferarijevog aktuelnog top modela - LaFerrarija. 

Raeli je automobilu dodelio oznaku F80, a njegov izgled inspirisan je lovačkim vojnim avionima.

Ovaj dizajner pozabavio se i nekim tehničkim detaljima. 

Iako se izbor pogonske jedinice neće svidjeti ljubiteljima Ferarija koji obožavaju zvuk V12 motora, Raeli je predvidio da Ferari F80 bude opremljen twin-turbo V8 agregatom sa 900 ks, dok bi dodatnih 300 "konja" obezbjeđivao KERS sistem za regenerisanje kinetičke energije automobila.

Prema njegovim riječima Ferari F80 stizao bi od 0 do 100 km/h za manje od 2 sekunde, a mogao bi da razvije i do 500 km/h. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније