Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

30. 08. 2014. 10:12   >>  10:11

OBEĆANO TRŽIŠTE

"Tesla" gradi mrežu punjača u Kini

Američki proizvođač električnih automobila "Tesla Motors" i kineski državni telekomunikacijski operater "China Unicom" objavili su da planiraju izgradnju 400 stanica za punjenje električnih vozila u toj zemlji.

Prema objavljenom planu, kineksa kompanija bi trebala da osigura prostor na kom će u 120 gradova biti izgrađene bazne stanice, dok će kalifornijski 'Tesla Motors' biti zadužen za instalaciju stanica za punjenje.

Kako je naveo portparol Tesla Motorsa, punjače će u početku moći da koriste samo vlasnici vozila te kompanije, a usluga punjenja biće besplatna. Promoteri električnih automobila vide Kinu kao obećano tržište, imajući u vidu napore Pekinga da smanji zagađenje vazduha.

Međutim, nedostatak infrastrukture za punjenje baterija elektromobila smatra se ogromnom preprekom u nastojanjima da ta vrsta vozila postane široko prihvaćena u toj velikoj azijskoj zemlji, piše SEEBiz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније