Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

29. 10. 2014. 15:38 >> 16:03

VLADARI SVIJETA

Oni znaju sve o nama

“Epl”, “Gugl”, “Fejsbuk”, “Majkrosoft” i “Amazon”, pet giganata interneta i visokih tehnologija iz SAD, vrijede skoro dva biliona dolara.

Italijanski magazin “Panorama” ih je zbog ovoga i zbog uticaja koji imaju na ljudske živote proglasio novim gazdama svijeta. List navodi da ove kompanije sada već predstavljaju pravu globalnu moć koja osigurava superiornost SAD.

Njihovi glavni menadžeri razgovaraju na ravnoj nozi sa šefovima država i premijerima vlada, utiču na donošenje zakona u američkom Kongresu, traže primjenu njihove regulative o privatnosti i imigraciji, pa čak dolaze i u direktni sukob s Evropskom unijom u vezi sa poreskim pitanjem.

"Od muzike do peglanja košulja, od prijateljstava do kreditnih kartica, giganti interneta sada već znaju sve o nama... Imaju revolucionarne ideje, zato što pravila koja je utvrdila kapitalistička privreda ne odgovaraju više njihovom biznisu. Ali, počinju da ulivaju strah", piše ugledni magazin.

Ovi giganti su u konstantnom ratu, a cilj njihove borbe smo svi mi, tačnije 2,8 milijardi ljudi koji svakog dana surfuju internetom i koriste kreditne i debitne kartice.

Sada su ove firme postale svaštojedi, a Džulijan Asanž, osnivač “Vikiliksa”, nazvao je već to novim totalitarizmom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније