Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

30. 10. 2014. 19:36 >> 19:33

PROJEKAT GUGLA

Prave računar koji će sam programirati

Guglovi istraživači koji se bave vještačkom inteligencijom, otkrili su da rade na računaru koji će jednog dana moći sam sebe da programira.

Programeri Gugla, do sada tajnog, projekta DeepMind, koji je otkupljen od start-up kompanije ove godine za 400 miliona dolara, pokušavaju da radom na ovom računaru oponašaju određena svojstva ljudskog mozga u pogledu kratkoročne radne memorije.

Kombinovanjem načina na koji funkcionišu obični računari sa načinom na koji funkcioniše ljudski mozak, istraživači se nadaju da će mašina naučiti kako da sama sebe programira.

Opisan kao "Neural Turing Machine" ovaj računar može da uči i skladišti sjećanja, a kasnije ih iskoristi za izvođenje logičkih zadataka i izvan zadatog programa.

"Predstavili smo Neural Turing Machine, neuralnu arhitektonsku mrežu koja je inspirisana biološkom radnom memorijom i dizajnom digitalnih računara", pišu istraživači.

Kombinovani sistem sličan je Tjuringovoj mašini ili Fon Nojmanovoj arhitekturi, ali je efikasniji u učenju.

Prošle nedjelje tehnološki gigant iz Kalifornije otkrio je da se udružio sa dva oksfordska tima za proučavanje vještačke inteligencije, kako bi pomogao mašinama da bolje razumiju korisnike i poprave sistem vizuelnog prepoznavanja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније