Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

28. 01. 2015. 17:55 >> 17:55

ENERGETSKI MENADŽMENT

Simens predstavio najnovije tehnologije

Simensove najnovije tehnologije u oblasti energetskog menadžmenta predstavljene su danas u Podgorici, saopšteno je iz te kompanije.

Klijentima je, kako su objasnili, predstavljena serija pametnih uređaja pomoću kojih se na najefikasniji i najbezbjedniji način električna energija sprovodi od trafostanice do stambenog objekta.

„Ova rješenja faktički prave od jednog objekta mjesto gdje je moguć konstantan monitoring utroška električne energije i gdje je pouzdanost napajanja maksimalna, i što povećava bezbjednost objekta i ljudi u njemu“, kazao je Simensov inženjer iz divizije Energy Management, Stevan Simeunović.

Direktorka Siemens Podgorica, Snežana Ivanović, podsjetila je da je ta kompanija prisutna u preko 200 država svijeta i to već 168 godina, a da je ova godina od posebnog značaja za Crnu Goru.

„Ova godina je za nas veoma bitna, jer u njoj obilježavamo jubilej - 15 godina uspješnog poslovanja kompanije Siemens u Crnoj Gori. Ovu priliku takođe želim da iskoristim kako bih se zahvalila na ukazanom povjerenju i dugogodišnjoj saradnji, tokom koje smo ostvarili značajne rezultate radeći na zajedničkim projektima“, kazala je Ivanović.

U saopštenju se navodi da Simens iskustva, znanje i savremene tehnologije donosi i na crnogorsko tržište, kao „globalni tehnološki gigant koji je samo prošle godine prijavio 8600 patenata“.

„U dosadašnjem poslovanju Simens je svoje tehnologije primijenio u gradnji trafostanica, opremanju crnogorskog zdravstva, kao i hotelskih, poslovnih i stambenih objekata visoke kategorije“, navodi se u saopštenju.

Novi pametni kompaktni prekidači snage 3VA i oklopljeni sabirnički sistemi Sivacon 8PS, kako se navodi, dio su šire palete proizvoda te kompanije koja u narednom periodu najavljuje snažniji poslovni fokus u oblasti energetskog menadžmenta.

Siemens će, kako su najavili, sjutra održati obuku projektanata za rad u Simaris Design softveru.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније