Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

07. 04. 2013. 20:52   >>  20:54

DRUGI PRIORITETI

NASA neće slati ljude na mjesec

Administrator NASA Čarls Bolden kazao je da čovjek neće ponovo hodati po Mjesecu, makar ne uskoro.

„NASA neće pokušavati da pošalje novu ljudsku misiju na Mjesec, makar ne za vrijeme mog života. Ako sljedeća administracija promijeni tu odluku, to će u potpunosti osujetiti program ljudskih misija u svemir“, izjavio je Bolden.

On smatra da bi slanje ljudske posade na Mjesec zahtijevalo previše novca i da bi to ugrozilo druge misije, kao što su slanje ljudi na Mars ili istraživanje asteroida.

NASA će se, umjesto toga, fokusirati na ljudske istraživačke misije na obližnji asteroid, kako je i nedavno objavljeno.

Krajem prošle godine, kompanija „Golden spajk” je najavio da će organizovati komercijalne letove na Mjesec do 2020., tako da ćemo šetnju po Zamljinom satelitu, možda, ipak vidjeti.

Boldenove izjave su odjek reči američkog predsjednika Baraka Obame, koji je 2010. kazao da neki žele da se vrate na Mjesec prije daljeg istraživanja svemira, ocijenio je list „Verdž”.

„Bili smo već tamo. Ima mnogo toga u svemiru da se istraži i mnogo toga da naučimo kad to uradimo“, rekao je tada Obama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније