Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

10. 04. 2013. 10:56 >> 10:56

REVOLUCIONARNO

Čip testira DNK za manje od sat

Belgijski naučnici uspješno proizveli čip, koji može da testira DNK za manje od sat.

Čip objedinjuje tehnologiju za prikupljanje svih genetskih informacija.

Uz pomoć ove tehnologije biće moguće proizvesti ljekove specifično namijenjene individualnom pacijentu, prepoznati mnoge genetske bolesti, genetske sklonosti raznim bolestima i informacije koje će omogućiti brže i uspješnije liječenje pacijenata uz manje nuspojava. 

Trenutno je za takvu identifikaciju potrebno tri do četiri dana rada, kako bi se dobili podaci za samo jednog pacijenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније