Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

16. 04. 2013. 13:04   >>  13:10

RING MOUSE 2

VIDEO: Kompjuterski miš za prst

Kompjuterski miš više se ne koristi samo za upravljanje računarom, već postaje i sredstvo za upravljanje različitim multimedijalnim sastavima i televizorima. Novom mišu iz "Geniusa", "Ring Mouse 2", za funkcionisanje ne treba ravna podloga, već samo jedan prst.


'Vazdušni miš' dizajniran je tako da se natakne na kažiprst, poput prstena, dok palac iste ruke upravlja mišem.

"Ring Mouse 2", poput klasičnog miša, ima sve funkcije koje korisniku trebaju - od uobičajene tri tipke do mogućnosti kretanja po dokumentu u četiri smjera. Dovoljno je prstom preći preko dijela osjetljivog na dodir i jednostavno listati dokumente.

Miš u sebi ima litijumsku bateriju koja se puni putem USB kabla, a s računarom se spaja putem malog adaptera, maksimalno udaljenog deset metara.

Zbog svoje veličine i načina rada mogao bi svoje mjesto naći i u džepu poslovnih ljudi koji često putuju i koriste prenosne računare, a nemaju prostor za korišćenje klasičnog miša ili im je nezgodno koristiti tačped.

"Ring Mouse 2" je dostupan po cijeni od 50-ak dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније