Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

24. 05. 2015. 22:03 >> 08:44

TESTIRANJE LETA

Kad astronaut pobjegne

Svemirski brod “Kru dregon”, kompanije “Spejs X”, napravljen je da izbaci astronaute u hitnom slučaju, ali gledajući novoobjavljeni video snimljen na testiranju prekida leta, moglo bi da postane novi vid zabave, piše “NBC njuz”.

Probni let u Kejp Kanaveralu na Floridi, obavljen 6. maja, prvi je test za sistem “izbacivanja” letjelice “Kru dregon”. “Dregon” je ubrzao od nule do 160 kilometara na sat za svega 1,2 sekunde i dosegao maksimalnu brzinu od 555 km/h.

Na dvominutnom snimku, zabilježenom kamerama na “Dregonu”, vidi se kako se letjelica uzdiže na oko 1,5 km, potom se donji dio odvaja i odlazi, padobrani se otvaraju i kapsula slijeće u Atlantik.

Kompanija “Spejs X”, osnivača i izvršnog direktora Ilona Maska, objavila je snimak nekoliko dana nakon testa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније