Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

02. 07. 2015. 11:10   >>  11:46 2

MOBILNA APLIKACIJA

"Klikom" do majstora

Četiri prijatelja iz djetinjstva, po zanimanju inženjeri arhitekture, građevine i ekonomista, došla su na ideju da olakšaju kontakt građanima s kvalitetnim i pouzdanim majstorima, te su, iskoristivši savremene tehnologije, kreirali aplikaciju "Tvoj majstor". Ideja je da građani lako dobijaju informacije o dostupnim majstorima za sve vrste poslova, od grubih građevinskih, do zanatskih, kao i iskustva ranijih korisnika s njima.

"Cilj aplikacije je da pojednostavi proces angažovanja majstora, poveća kvalitet usluga i omogući umrežavanje onih koji nude usluge u raznim oblastima", objasnio je za naš Portal jedan od kreatora aplikacije "Tvoj majstor" Dino Dizdarević.

Kako je naglasio, taj servis omogućava korisnicima da brzo stupe u kontakt s majstorom, a aplikacija nudi i uvid u njegovo iskustvo i ocjenu mušterija koji su ga ranije angažovale, te olakšava pronalazak kvalitetnih majstora.

"Aplikacija, iako još uvijek u testnoj fazi, je naišla na izuzetno dobar odaziv, a pozitivne su i kritike majstora koji se povezuju putem nje. Imamo jasnu ideju kako treba da unaprijedimo "Tvoj majstor" servis, ali i energiju i resurse da se posvetimo njenoj realizaciji", rekao je Dizdarević.

On je objasnio da se mogu registrovati i majstori, individualno ili kao kompanija, kako bi ponudili svoje usluge onima kojima one trebaju i povezali se s kolegama.

Dizdarević je kazao i da se nada da će im promociju servisa olakšati društvene mreže,  te da će se popularnost aplikacije proširiti s lokalnog i regionalnog na globalni nivo.

"Uskoro kreće u rad i sajt "Tvoj majstor", čime ćemo zaokružiti cjelinu", rekao je on, uz napomenu da je trenutno servis dostupan samo za Android platforme. 

"Imajući u vidu da je Android platforma najzastupljenija u svijetu, odlučili smo se, inicijalno, da bude dostupna korisnicima tog operativnog sistema. Svakako, trenutno radimo i na razvoju iOS aplikacije, te će uskoro i korisnici iPhone telefona moći da koriste `Tvoj majstor` servis", istakao je Dizdarević.

Filip Rakonjac

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније