Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

23. 04. 2013. 11:05 >> 11:09

DIGITALNI MASLINJAK

Besplatno obrazovanje kroz tehnologiju

Iz Finske, koja važi za svjetskog lidera u obrazovanju, od kompanije "CBTec" stiže "Eliademy", besplatna onlajn učionica, koja daje mogućnost profesorima i studentima da kreiraju, dijele i upravljaju kursevima u nekoliko klikova.

 

"Eliademy" je stvorila "CBTec", kompanija koju je osnovao bivši "Nokia MeGoo" tim, koji stoji iza svih Nokija telefona otvorenog koda, uključujući poznate Nokia telefone N900 i N9. "Eliademy" je razvijen u Finskoj, koja je vodeća zemlja u obrazovanju, zajedno sa najboljim univerzitetima, profesorima, organizacijama i studentima.

Besplatna onlajn učionica Elidemy je dostupna svima, da predaju ili uče bilo koji predmet. Njihova misija je demokratizovati obrazovanje kroz tehnologiju i učiniti ga dostupnim svima, nezavisno od društvenog statusa.

”Mi želimo da promijenimo" globalni obrazovni sistem”, rekao je suosnivač i predsjednik "CBTec-a", Sotiris Makrigianis.

"Eliademy" narušava tržište onlajn platformi za upravljanje kursevima s jednostavnim dizajnom i izvanrednim tehničkim inženjeringom, čineći ga dostupnim za bilo koje generacije, počevši od digitalnih urođenika do ”baby boomers” generacije.

”Sa "Eliademy", mi donosimo moderne inovacije internetskih usluga u dizajnu i dajemo mogućnost profesorima i studentima u cijelom svijetu da koriste ovu platformu besplatno”, kaže suosnivač i šef proizvoda Sergej Gerasimenko.

"Eliademy" je dinamična platforma koju mogu koristiti univerziteti, ali i individualne organizacije, kao virtuelno okruženje za učenje. Osim toga, može se koristiti kao MOOC plaforma (Masive Open Online Course – masovno otvoreni kursevi preko interneta), na kojoj svako može da predaje svakome. "Eliademy" podržava sve osnovne karakteristike sistema učenja, kao što su sadržaj kursa, datoteka priloga, zadavanje zadataka, diskusije u forumu i mnogo drugih stvari.

"Eliademy" takodje daje mogućnost pregleda dokumenta preko ”cloud-a”, tako da studenti više nikada neće morati da kupe "Microsoft Office" licencu za otvaranje dokumenata.

Jednostavna za korišćenje, platforma daje mogućnost profesorima da preko jednostavnog ocjenjivanja imaju i holistički pregled svih dešavanja na jednoj stranici. Kalendar koji se može podijeliti i podsjetnici, pomažu da se  da optimizuju svakodnevne aktivnosti.

I mehanizam obavještenja će pomoći studentima da budu u toku sa svim važnim dogadjajima uključujući ispite i predavanja i pomoći će da više nikada ne propustite važan događaj.

Poenta "Eliademy-ja" da demokratizuje obrazovanje, dolazi od uvjerenja da obrazovanje treba da bude dostupno svima i svuda.

Više informacija i registracija na: www.eliademy.com i press@eliademy.com

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније