Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

23. 04. 2013. 14:07 >> 14:07

ARGENTINA

VIDEO: Meteor pretvorio noć u dan

Iznad Argentine desio se nesvakidašnji fenomen. Meteor, ušavši u Zemljinu atmosferu, eksplodirao je i pretvorio se u svjetlosnu loptu, koja je na trenutak pretvorila noć u dan.

Prema riječima očevidaca, meteor je izazvao podrhtavanje tla, a blještavo svjetlo moglo se vidjeti stotinama kilometara daleko. Video je snimljen oko 3.30 časova ujutro, ali je svjetlost bila toliko jaka da se čini kao da je svitala zora. 

Argentinski stručnjaci kažu da je riječ o meteoru koji se kretao oko 130.000 km/h.

„Ovaj objekat se dezintegrisao i bio je toliko visoko da je mogao da se vidi sa udaljenosti od više stotina kilometara. Meteori su manji fragmenti. U ovom slučaju, imali smo veći objekat. Prema našim proračunima, imao prečnik oko 20 centimetara“, kazao je Horhe Koglan za australijski „9 Njuz“.

Pretpostavlja se da se objekat potpuno dezintegrisao kada je stigao do visine od 65 km iznad zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније