Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

02. 09. 2015. 22:43 >> 22:33

RUSKI FOTOGRAF

Otkrio nevjerovatnu podzemnu rijeku

Ruski fotograf Anatoli Beloščin navikao je na avanture, budući da je ronio s ajkulama i kitovima i putovao po Antarktiku, ali njegova najnovija avantura bila je najuzbudljivija do sad - otkrio je podzemnu rijeku.

Kada je Anatoli otišao na poluostrvo Jukatan u Meksiku nije se nadao da će naći podzemnu rijeku. Svoju avanturu zabilježio  je fotografijama i snimkom, na kojima se jasno vidi kako izgleda ova nevjerovatna rijeka.

Rijeka je nastala tokom prirodnog procesa koji je poznat kao haloklin. Taj proces se odigrava kad dvije vodene struje imaju različiti salinitet, pa dolazi do njihovog razdvajanja.

Sloj vodonik-sulfida odvaja slanu riječnu vodu od svježe vode, prilikom čega dolazi do nevjerovatnog vizuelnog efekta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније