Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92 ]

22. 09. 2015. 16:38 >> 16:27

"FORBS" IZ 1976.

Lažna naslovnica probudila jugonostalgičare

Fotografija koja kruži društvenim mrežama prikazuje naslovnu stranu magazina "Forbs" iz davne 1976.

Naime, prije skoro četrdeset godina navodno se na naslovnoj strani magazina "Forbs" našao sljedeći naslov: "Barijere srušene: Napredak ekonomije i društva – Jugoslavija među najbogatijim nacijama u Evropi".

Naslovnicu magazina neko je izvukao iz naftalina i ona već nekoliko mjeseci kruži društvenim mrežama budeći žal starijih generacija za starom Jugoslavijom. Iako mnogi kažu da je u pitanju fotomontaža, drugi ne vide razlog zašto čuveni magazin ne bi pisao o nama kada je država tada bila na vrhuncu slave.

Bilo kako bilo, ova fotografija je izazvala mnoštvo komentara jugonostalgičara koji bi voljeli da se ova vremena ponovo vrate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније