Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta

06. 10. 2015. 13:41   >>  13:31 1

KONTAKTIRALI POGREŠNOG

Greškom obaviješten da je dobio "Nobela"

Dovoljno su dva ista imena, ili pogrešan broj telefona i Nobelova nagrada može da dođe u ruke pogrešnog laureata, kao na primjer Nobelova nagrada za fiziku za koju je bio obaviješten jedan ekonomista.

U razgovoru za Fondaciju Nobel iz 2005. ponovo objavljenom danas preko Tvitera, na dan proglašenja ovogodišnje Nobelova nagrada za fiziku, dobitnik tog priznanja 1989, Amerikanac Norman Remzi ispričao je kako Nobelov komitet kontaktirao nekog drugog Normana Remzija da mu saopšti da je nagrađen.

"Oni su zaključili da bih ja mogao da budem u Vašingtonu gdje je bio jedan Norman Remzi. I predsjednik Nobelovog komiteta ga je pozvao telefonom", ispričao je Remzi u intervjuu datom 2005. godine.

Negdje oko 6.00 sati ujutru sin tog Normana Remzija je podigao slušalicu i nije bio spreman odmah da probudi oca.

"Oni su mu rekli, hoćemo da mu javimo da je dobio Nobelovu nagradu za fiziku. A mladić je odgovorio: to je jako interesantno jer je moj otac ekonomista", ispričao je fizičar Remzi.

Remzi koji je umro 2011. u 97. godini nagrađen je za rad na atomskim satovima. Njegov istoimenik ekonomista nije ostavio dovoljno veliki trag u istraživanju da bi ušao u razmatranje za Nobelovu nagradu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније