Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta

31. 10. 2015. 13:41   >>  13:29

ZA POSLJEDNJI PROJEKAT

Obožavaoci doniraju Lego kockice Aju Vejveju

Umjetničke galerije i muzeji širom svijeta skupljaju Lego kockice za umjetnika Aja Vejveja pošto je kompanija Lego odbila da obezbijedi kockice za njegov posljednji pojekat.

Aj, čiji je rad često kritičan prema kineskim vlastima, rekao je da je Lego prošlog mjeseca odbio veliku narudžbinu iz jedne australijske galerije u kojoj planira da napravi novo djelo na temu slobode govora.

Kineski u umjetnik je ocijenio da je to cenzura, dok je Lego, kompanija iz Danske, saopštio da ne podržava upotrebu svojih kockica za projekte s "političkom agendom".

Londonska Kraljevska akademija pozvala je pristalice da ispune auto BMW parkiran u dvorištu kockicama za Aja. Galerije poput Bruklinskog muzeja i australijske Nacionalne galerije Viktorije su uradile slično.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније